Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

3 dagar

Av Fliza - 23 oktober 2009 14:16

Idag blir det tredje dagen vi har Fliza och någon sorts rutin börjar infinna sig. Fliza sover den mesta av tiden men när hon vaknar vill hon passa på att busa. Värst är det på morgonen när hon sovit 7-8 timmar, då är det fullt med energi i hennes kropp! Helt otroligt med en valp på 8 veckor som sover och håller sig hela natten.


Mina händer är perforerade, Mattes lockar måste man ju bara bita i, benen är roliga kampleksaker. Dom flätade korgarna är goda, bokhyllan också tänk vad gott allt smakar. Vi försöker ha ett tuggben eller en av hennes leksaker i närheten för att få henne komma på bättre tankar. Det funkar, oftast.


Vi försöker busa korta stunder innan det är dags att varva ner. Ibland vägrar hon inse att hon är trött och stressar upp sig. När man tar upp henne protesterar hon först, sen när hon blir lugn somnar hon nästan direkt.


Ute börjar hon utforska omgivningen mer och mer, hon har en kort lina som koppel, som hon nu vågar använda helt ut.


Idag var det dags för det första besöket. Mattes bror kom förbi, han som ska vakta henne på söndag. Han låtsades inte om hunden men det dröjde inte länge innan hon sprang fram nyfiken och nosade på den nya besökaren. Sen lade hon sig och sov. Inga problem där!


Fliza äter förvånandsvärt bra, i morse var det lite tråkigt att äta upp all mat, nu vid lunchtid gick det mesta ner. Vi får se hur det utvecklar sig framöver.


Utanför tvättstugan har någon låtit sin hund kissa, kände mig tvungen att sätta upp en lapp att det minsan inte var vi som är skyldiga. Många har sett oss springa med hunden och jag misstänker att det är rätt så lätt att tro att vi är dom skyldiga. Tråkigt att vissa med hund förstör för så många andra hundägare.




    

Busat med Ulrika


 

Skönt att sova


    

Hittade husses tå.



 

Husse tyckte visst att jag skulle bita i denna istället.


 

Har du något gott där husse?

 
 
Ingen bild

Ellinor

26 oktober 2009 10:52

Sötnos!

 
Ingen bild

Linnéa Ljungqvist

26 oktober 2009 13:26

Vad bra du skriver Ulrika! Jätteroligt att läsa. Och vilka härliga bilder.. Älskar den när ni just har busat och tungan hänger ner till knäna =) hehe.

 
Ingen bild

Linnéa Ljungqvist

2 november 2009 20:22

.. sorry, jag menar "Bra skrivet Fredrik!" Ni kan väl skriva under vem ni är som skriver så att man slipper gissa fel? =) hehe.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards