Alla inlägg den 20 augusti 2011

Av Fliza - 20 augusti 2011 18:41

Idag bar det av till skogen för att spåra tillsammans med galna brorsan Harry och vår halvsyster Engla. Vi gick för att lägga tre spår till i tre hundarna. I spåren hittades förutom en massa lingon en älg och en svampplockare. Inte helt lyckat men vad gör man. Väl tillbaka vid bilarna blev det fika i väntan på att spåren skulle ligga klart. Under tiden vi fikade kom otaliga svampplockare vällande ur sina bilar. Såg ett dussin svampplockare under tiden vi satt och väntade. Ni kan ju gissa hur kul de var att se dom traska över våra väntande spår, men vad gör man. Skogen är fri.


Så blev det dags att ta spåren. Harry först ut. Precis vid hans spårstart virrar två svampplockare runt. VI velade en stund fram och tillbaka hur vi skulle göra men valde att ändå köra i hopp om att han skulle ta upp spåret när vi passerat dom.

Mannen frågade om vi spårade de medan tanten sa att hunden såg så elak ut och undrade om han ville äta upp henne. Vid sådanna tillfällen ångrar man alltid allt man inte sa. Hade varit skönt att säga nej du ser alldeles för seg och bening ut för hans smak eller nej han äter bara barn men vi var snälla och gick bara förbi dom.

Blev ju lite rörigt men tillslut fick Harry upp spåret igen. Som tur var missade han den ihoprullade huggormen som låg och solade mitt i spåret.


Sedan var det Flizas tur. Full fart från början. Vi ser att Fliza missar en pinne men fortsatt full fart. Karin börjar undra om hon verkligen gått så som Fliza spårat och plötsligt ser vi en röd jacka framför oss. Fliza har spårat jättebra men det hon har spårat är två skräckslagna lingonplockare. Husse sa "jasså det var er vi spårade" men de svarade inte ens. Blev väl lite chockade av vårt oväntade besök. Resten av spåret blev helrörigt men på vägen hem snubblade vi över slutpinnen så den fick hon ta i alla fall.


Sist men inte minns var det Englas tur. Svampplockarna hade varit överallt om även hon hade svårt att hålla sig till spåret. Då Husse använt GPS visste han ungefär var han gått så vi kunde gensjuta spåret och låta Engla gå på det igen lite längre fram. Det gjorde hon och tog de 3 sista pinnarna perfekt.


  Karin mitt i spåret med Harry. Han var duktig att hitta trots svampplockare i spåret.


    

En glad och trött Engla som gärna poserar vid slutpinnen.

Ovido - Quiz & Flashcards