Alla inlägg den 26 mars 2010

Av Fliza - 26 mars 2010 09:41

Igår var det änligen dags för Fliza att få börja sin första valpkurs. Tyvärr verkar det som att hon fått rävskabb, har kliat sig som en tok. Hon behandlas nu för skabb men då hon fortfarande kliar sig och kanske fortfarande smittas ville vi inte att hon skulle få träffa de andra hundarna. Fliza fick helt enkelt sitta i bilen medan Matte och Husse fick vara hundlösa på kursen. Måste säga att det kändes väldigt tomt att gå på valpkurs utan valp, men vi har faktiskt gjort det en gång tidigare. Innan vi skaffade Fliza var vi på Flizas uppfödare, Carinas, valpkurs en gång. Mest för att se vad vi gav oss in på.

 

Just nu behandlas Fliza för återkommande urinvägsinfektion, skabb plus att hon får medicin mot klådan. Vi håller alla tummar vi har för att det skall vara skabb som orsakar klådan och att den snart skall ta slut. Förutom att det självklart är väldigt jobbigt för henne att ha klåda gör den henne också väldigt stressad. Är mycket svårare att få bra kontakt med henne ute men tycker att medicinen mot klådan redan gjort henne lite lugnare.

 

Nu när snön försvunnit har vi kunnat spåra lite och lyckligtvis är hon lika bra på att spåra som innan det långa vinter uppehållet. Hon har inte missat ett enda spår. Vi måste helt enkelt börja lägga längre och svårare spår så hon får en liten utmaning.




Ovido - Quiz & Flashcards