Alla inlägg den 20 maj 2010

Av Fliza - 20 maj 2010 08:15

I Torsdags packade vi in vårt pick och pack i bilen och drog från västkusten till östkusten. Efter 5 timmars bilresa och fikapause i Astrids Lindgrens Nääs var vi äntligen framme vid bryggan. Där var det dags för Flizas första båttur. Var lite trixigt att få henne att hoppa i båten för hon gillade inte att den rörde sig men när hon var ensam kvar på bryggan var motivationen större än rädslan.

Väl på ön väntade en annan hund. En 7-årig Vorsteh tik. Hon var inte jättepigg att få dela sin ö med en annan hund men Fliza hade vett nog att lägga sig och de gick till slut riktigt bra ihop.


Första morgonen firade Fliza med att sätta i sig sitt första fågelkadaver, inte helt i linje med hennes stränga allergikost. Har nog aldrig sett Husse så arg.


Vädret var inte på vår sida och vi såg inte solen på hela helgen men vi hade det mycket trevligt ändå. Vi människor åt gott, bastade, tog svalkande dopp i havet (8 grader) och sköt lerduvor. Både matte och husse träffade 3/5. Fliza fick öva på platsliggning när vi sköt, det gick jättebra!


Fliza fick vara okopplad under hela vistelsen förutom när vi sköt. Vi hade tänkt spåra men det blev det inget med. Det blev istället mer övning på inkallning och platsliggning. Den andra hunden, Aka, gillade inte när Fliza gick för nära hennes korg när de var inomhus så var hund fick ligga på sin respektive plats.


Vi fick se lite nya sidor hos Fliza, bara positiva. Hon läser andra hundar mycket bra, social och glad mot alla männsikor, orädd, simmar bra etc.


I veckan kommer mattes systersöner på besök. De är lite rädda för Fliza men det blir bra för båda att vänja sig vid varandra. Då Fliza får öva platsliggning igen, vilket kan behövas med tanke på hur det gick på klubben igår.


 

I väntan på båten.


Flizas första båttur, så mycket lukter. 

Fliza och Aka bekantar sig på var sin sida om husse.  

  Husse leker med hundarna.

  Vilken stor vattenskål som fylls på automatiskt av regnet.


Apport i vattnet en mycket dimmig dag. 

Ovido - Quiz & Flashcards