Alla inlägg den 27 juni 2010

Av Fliza - 27 juni 2010 23:02

Nu är vi tillbaka i stan efter en långhelg hos Husses Mamma och O. Vi har blivit mycket bortskämda, med massa god mat. Som vanligt hade Fliza mycket svårt att komma till ro första dygnet. Sov mycket oroligt första natten, gick runt, kliade sig med mera. Efter skogspromenader och bad kom hon till ro lagom till kvällen. Badet på midsommarafton var vårt första bad ihop. Matte som inte badat med hund på många år fick några rivmärken innan hon lärde sig hur man manövrerar bort en simmande hund. Fliza älskar verkligen att bada, är som ett barn och vill aldrig gå upp. Nu har vi badat i dagarna tre och Fliza har börjat fatta hur nära människor det är ok för henne att simma.


I grannhuset bor det en Doberman. Det är en snäll hund som inte brukar smita från sin tomt men när han såg Fliza flög han över staketet. En liten överaskning för Husse som var ute på morgonrastning med Fliza. Blev en jädra fart, de han med många varv runt huset innan han blev infångad igen. Den tredje gången det hände var det inte lika roligt längre. Då strök också delar av Husses mammas trädgårdsland med. Vi är hur som helst stolta att Fliza snällt höll sig på ”sin” tomt hela helgen.


Fliza hittade en tegelsten på tomten som hon ville ha. Den var dock lite tung och svårt att bära. Lipandes och morrandes försökte hon få den att flytta på sig, utan större framgång. Sedan skällde hon ut grillen som plötsligt blivit jättefarlig trots att den stått där hela dagen. Undrar ibland var som händer i hennes lilla huvud.


Flizan som går på allergifoder och inte får äta något annat än det stal Husses frukostmacka idag. Husse uppskattade det inte men Fliza tyckte nog att makrillsmackan var det godaste hon fått på år och dag. Så kan det gå när bordet lämnas utan uppsikt för en sekund.


Idag har vi varit på minigolf. Fliza tyckte att det sög att inte få jaga bollarna men efter ca 1, 5 timmar gav hon upp och somnade. Sedan kunde folk mer eller mindra kliva över henne utan att hon brydde sig. Var där med en familj som haft både schäfrar och rottisar, de var himla förtjusta i Fliza. Herrn i huset saknade hund så mycket att han bad att få ta en promenad med Fliza. Händer inte så ofta att någon frivilligt vill gå ut med vår hund så visst fick han det. Fliza fick en promenad och lite apport i vattenbrynet, vet inte vem av dem som tyckte det var roligast. Hemresan tog ca 4 timmar, kan säga att Fliza inte gjorde mycket väsen av sig.

Ovido - Quiz & Flashcards