Alla inlägg den 2 september 2010

Av Fliza - 2 september 2010 11:17

Igår var det tänkt att Matte skulle få gå på lunchdate med en kompis. Skulle bara ut med Fliza innan. Vi gick en sväng och satte och sedan i solen, för att öva på att ta det lugnt ute. Fliza kommenderades att ligga, men plötsligt far hon upp, frustar och håller på. En geting far upp ur gräset och Matte tror att Fliza blivit skrämd av dem. Matte låtsas att det regnar in tron att det bara är spökåldern som spökar. När vi börjar gå haltar Fliza kraftigt och hon har så klart blivit stucken. Väl inne slickar hon ömt sin stackars tass. Känns så elakt att jag la henne just på getingen.


Vågder inte lämna henne själv efter det så min lunchdate fick snällt maka sig hem till oss. När hon kommer får Fliza snällt ligga och vänta innan hon får hälsa. Går mycket bra,otroligt bra. Hon tar dock igen allt när hon väl får hälsa. Flyger runt, hoppar och dummar sig. L försöker säga till Fliza men hon bryr sig inte ett dugg. Matte måste bli JÄTTEARG för att Fliza skall fatta att det inte är ok. Varför kan hon inte lyssna första gången man säger nej? Blir helt slut efter dessa kraftmätningprov.


Efter vår kraftmätning (som Matte vann, jippie!) äter vi vår lunch och går sedan upp på terrassen och äter glass i solskenet. Då kommer husse hem, han vill se hur det går med lilla Flizan. Han tyckte att hon såg lite matt ut, men vi andra trodde bara att hon var trött efter allt hoppande och brottningmatchen med Matte.


L passade på att lära Fliza lite nya trix. Det övades på att sitta fint och att ha en godis på nosen som man inte får ta. Fliza är otroligt duktig och lär sig mycket fort. Efter allt tränande somnar Fliza på soffan och vi tvåbenta börjar lägga upp en träningsplan för hösten. Nu jädrans är sommarlovet slut nu skall det börja tränas för tävling.


Hörnet på soffan är ett perfekt ställe att träna på att sitta fint.


Godisen är placerad på nosen...


Bara att vänta...


Jaa! Äntligen får man ta godisen. Kameran eller fotografen är lite för långsam för att fånga snabba Flizan.   



Ovido - Quiz & Flashcards