Direktlänk till inlägg 8 augusti 2011

Lugnet före eller efter stormen?

Av Fliza - 8 augusti 2011 17:17

Semester. Vädret lämnar väl just nu lite mer att önska men i övrigt är det så skönt att bara ta det lugnt.

Det är just vad Fliza gör, tar det lugnt... men vi tar allt från början.


Semestern börjades med besök hos husses mamma och O. Där blev det svampromenad och segling.

Kan säga att Fliza lämpar sig lite bättre i skogen än på sjön, på segelbåt är det lite svårt att valla in folk.


Sedan for vi vidare till några bekantas ö, ja de har en hel ö för sig själva. Vi tänkte att det skulle vara väldigt skönt att bara kunna låta Fliza springa lös på ön men det blev en massa passande. Fliza var väldigt energisk och det var inte alla som uppskattade hennes mycket närgångna sällskap.


Vi mellanlandade hemma och sedan for vi tvåbenta till London. Fliza fick vara hemma hos E så länge och ha det gott. Medan husse och matte åt, åt lite till, gick i en park och åt igen så var Fliza och badade och fick även prova på att springa brevid när E cyklade. Något vi aldrig prövat själva.


När Hussen och Matten kom hem hämtade vi en trött och lugn Fliza, men det brukar hon alltid vara när hon varit borta. Vi packade bilen på nytt och åkte denna gång till Mattes päron. Det är nu vi märker det konstiga. Fliza fortsätter att vara lugn, när det inte händer något kan hon liksom ta det lugnt. Något helt nytt! Vi börjar fundera, kan hon vara sjuk, kan det bero på stöten hon fick när hon gick emot häststängslet? Vi hittar ett rött märke på hennes mage och tror direkt att hon fått borrelia innan vi kommer på att hon ju blev stycken av en geting när vi var i London. Vi har än så länge inte hittat någon orsak till lugnet utan hoppas att hon blivit vuxen, lugn och klok :)


Nu får ni inte tro att Fliza på något sätt gått och blivit slö. Som hon har simmat i de Dalsländska sjöarna och sprungit i svampskogarna, arbetskraften är det inget fel på. Hon är även hunnit äta en hel del kattskit och jaga en hel del katter. Mattes päron har en innekatt som är smart nog att hålla sig borta när Fliza är på besök men nu har en kattmamma med ungar flyttat in i deras garage och hon är inte lika smart. En dag såg mattes mamma att kattmamman tagit med sina ungar in i deras hus, hon förste ut de innan Fliza märkt något. Tyvärr förstog inte kattmamman sitt bästa utan försökte gå in genom altandörren istället, några meter i från Flizas sovplats. Det blev ett jädra liv. Först sprang katten, sedan Fliza och sist kom husse och matte. När katten kommer till en stängd dörr vänder den, plötsligt är en mycket rädd katt påväg mot 4 barbenta ben. Synd att vi inte har det på film. På något sätt lyckades vi undkomma de vassa klorna men märkena efter kattens sladdande kommer nog aldrig gå bort på glovet. Den katten gick inte in någon mer gång under vår vistelse.


Med en veckas semester kvar hoppas vi att Flizas lugna tillstånd är permanent för nu är hon en mycket trevlig hund att ha att göra med.


Bildbevis:


Seglar hund. Måste valla in alla, måste valla.


I en park i London mellan all mat. Matte och F ser skeptiska ut men storstadsbon Ellinor ser väldigt säker ut på sin sak.   


Matte och Flizan hittar finfina svampar, denna gång blev det tre fulla korgar ca 25 liter. 

Vakna husse, vakna! Det är jobbigt att slappa i hängmattan när man är bevakad. 



 
 
Ingen bild

Kicki/Frasse

11 augusti 2011 09:50

Jag tror att Carina skickar ut stötar nu till sina valpar. Håll er lugna till den 26:e, sedan är det fritt fram igen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards