Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Hundgöra

Av Fliza - 9 augusti 2011 23:16

På vägen hem från Mattes päron tog vi en tur förbi Mattes syster och hennes familj. Familjens treåriga son och Fliza har ett fenomenalt sätt att trissa upp varandra. De är helt enkelt för lika. Fliza vill slicka på Melker som då ger i från sig höga tjut som får Fliza att bli mer intresserad. Så fort Fliza hittar något annat att intressera sig för lyckas Melker på olika sätt få tillbaka fokuset på honom. Melkers 6-årige storebror går det mycket bättre med. Han är mest förrundrad över hur hundar fungerar, t.ex att Fliza luktar hund och räcker ut tungan för att svettas.


När vi satt och fikade gick Fliza förbi matbordet. Edvin utbrister: Mä, hon visar ju rumpan. Det får man ju inte. Svårt ibland att förklara att hundar får visa rumpan vid matbordet men inte människovalpar :)


Innan vi åkte hem kom husse på att vi kunde prova att låta Fliza dra killarna i deras trampbilar. På med spårselen och fram med bogserlinan (går att använda till mycket). Fliza var mycket duktig så detta får vi göra om. Får väl skaffa en sådan där skrinda med skakel så slipper vi riskera att Fliza bli påkörd i nerförsbacken.


Idag har vi ägnat oss åt den mindre roliga semesteraktiviteten röja förråd. Husse är en riktig hamster och hela förrådet är fullt med bara ”bra att ha”-saker. Vi tog i alla fall en pause och åkte till skogen med Fliza. Där fick hon bada i en sjö och vi fick njuta av att komma från förrådet en stund.


Kan inte något trä självdö här och nu så att någon pinne hamnar i vattnet??

  Jippie, en pinne hamnade i vattnet.

  Kasta igen! Snälla, en gång till.  Om ingen kastar får jag lösa det själv. Efter att Husse släppt en pinne på klippan och låtit den rulla ner i vattnet kunde Fliza sysselsätta sig själv. När vi inte längre ville kasta några pinnar sprang hon upp på klippan, släppte pinnen, hoppade sedan i och hämtade pinnen och sedan var det samma visa igen och igen och igen... tills vi gick hem.   

 
 
Ingen bild

eva

10 augusti 2011 09:38

Badhunden! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards