Alla inlägg den 10 januari 2011

Av Fliza - 10 januari 2011 16:32

På väg till kyrkogården på julafton för att tända ljus på mattes farmorsgrav. Svinigt kallt! Bara ca 13 minus men väldigt blåsigt.

  Första gången Fliza såg en spark. Mycket kusligt. Gick bra när bara en åkte men så fort vi båda var på samma spark var Fliza tvungen att valla den = mycket svårt att åka när en schäfer hela tiden skall springa sicksack precis framför sparken. Hon vande sig fort som tur var.

Tjenare!

Fliza och årets julgran.

Fliza träffar en av kattungarna från stallet. Efter ett mindre lyckat möte med innekatten tyckte vi att Fliza skulle umgås lite med katter. Stallkatten fick dock gå ut till stallet igen ganska snart för Fliza höll på att slicka ihjäl den.

  När raketerna viner runt husknutarna tar Matte och Fliza det lugnt inomhus. Vid tolvslaget började Fliza morra åt allt blinkande utomhus men efter att hon fått ett godisregn var detta som bortblåst.


Vi har varit på en mindre sverigeturné och Fliza har varit duktig på att slappna av på nya platser. Hon har tillbringat mycket tid sovande under olika matbord i hopp om att något gott skulle trilla ner.


Vi tvåbenta var på hundmässan i lördags och kollade på alla två och fyrbenta varelser som var där. Klämde så klart på alla schäfrar vi såg :) Kollade in försvarsmaktens uppvisning av sök efter ammunition samt skydd. Försvarsmakten sökte fodervärdar åt schäfervalpar. Dessa valpar får man 8 veckor gamla och lämnar bort när de är 16 månader. Alltså får man bara ha hunden när den är en hoppande och bitande piraya. Fliza är 16 månader nu och börjar precis visa tecken på att något av det vi försökt lära henne de första 16 månaderna har fastnat där inne. Det är ju först nu man inte vill lämna bort henne ju. De får nog fortsätta leta med ljus och lyckta efter någon som vill utsätta sig för det.

Ovido - Quiz & Flashcards