Alla inlägg den 28 januari 2011

Av Fliza - 28 januari 2011 19:37

Igår var det dags för Fliza att göra höft och armbågsröntgen. Eftersom att hon, vad vi vet, är först ut med detta av valparna i hennes kull var det lite extra spännande.


Tyvärr är vi sådana stammisar hos vetrinären att de både vet vad hund och husse heter. Fliza tycker det är jättekul att åka dit.


Det var inte våran vanliga vetrinär som röntgade, utan vi fick hjälp av "schäfer-mats" som vi kallar honom. En Mats med flera schäfrar som kan höra ett schäfer lip på flera mils avstånd.


Fliza hade med sin fina röda dummie till vetrinären och visade glatt upp den för alla hon mötte. För att hon skulle ligga helt still under röntgningen sövdes hon. Hon fick en spruta i höger lår och det tog inte många minuter innan hon började vackla och trilla ihop. Såg riktigt äckligt ut, påminde allt för mycket om när man avlivar en hund.


Pigg hund.


Trött och groggy hund.   


När Fliza "somnat" bars hon in till röntgenrummet. Sedan gick allt mycket fort. Fick bra bilder på första plåten och snart fick Fliza en ny spruta och var strax uppe och vinglade igen. Vetrinären sa att det såg mycket bra ut. Han hade önskat att hans hundar haft så fina höfter och armbågar samt att de skulle hålla i 30 år :)


 

När schäfer-Mats kom tillbaka till rummet var Fliza tvungen att resa sig trots att det fortfarande var väldigt vingligt och hon gick in i röntgenborde 3 ggr.


Väl hemma var Fliza lite läskig. När hon inte sov stod hon mitt i rummet och kollade rakt ut i luften. När Husse skulle ta ifrån henne en näsduk som hon snott högg hon efter honom, något hon aldrig gjort förut, och lipade samtdigt. Efter en natts sömn var hon dock sig själv igen.

Ovido - Quiz & Flashcards