Alla inlägg den 5 april 2011

Av Fliza - 5 april 2011 12:34

Vi lyckades ändå lura några med vårt lilla första april skämt. Fliza har alltså inte tävlat ännu och tyvärr inte fått första pris.


I lördags var det dags för hundkurs igen. Fliza var till en början jätteduktig, hade jättefint sättande och fina vänstersvängar, men sedan slog det slint och hon gick bara och luktade. Hon fick vara med på platsliggningen, vilken hon klarade mycket bra, med resten av kursen fick hon ligga vid sidan och kolla på när de andra tränade.


Vet inte vad det är med henne just nu, är som att hon har kola i öronen och har glömt allt hon lärt sig. För några veckor sedan kunde hon apportera, när jag kastade apportbocken idag sprang hon och hämtade den. Sedan gick hon iväg en bit, la sig ner och började tugga på den. Vad som händer i den skallen är det ingen som vet.


Eftersom att matte har åkt på något infulensaliknande och varit krasslig i nästan 10 dagar har Husse fått ta hand om Flizan mer eller mindre på egen hand. Har blivit många turer ut i skogen och brukshundsklubben efter jobbet. När Matte orkat har hon fått åka med ut. Då har vi satt henne på en sten i friska luften medan vi har tränat eller promenerat.


På väg till brukshundsklubben höll vi nästan på att köra på en löpare som inte uppfattat att vi körde förbi. På vägen hem ser vi en man som är ute och går. Kolla han har två vita herdehundar säger Husse. När vi närmar oss ser vi att ”hundarna” som mannen är ute och går med är två getter (i andra handen håller han en öl). Var en så konstig syn att vi liksom fick gnugga oss i ögonen och fråga varandra om den andre också såg två getter. Sedan har vi sett tussilago också så nu är det vår!

Ovido - Quiz & Flashcards