Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Veckorna som gått..

Av Fliza - 9 maj 2010 19:51


 Ja, vad har vi gjort de senaste veckorna?

Vi går ju 2 valpkurser just nu så vi ligger inte på latsidan precis, försöker hinna träna det vi lär oss på kurserna också så det är fullt upp.


Fokus ligger fortfarande på att få Fliza att sluta dra, att ha bättre kontakt mellan oss samt att få henne att fatta apportdelen så att den kan läggas in i spåret. Om hon en vacker dag slutar dra helt och hållet lovar vi att detaljerat beskriva här hur vi gjort.


Förra lördagen var det hundkurs 2, där lärde sig Fliza att stanna i pågående gång. Gick oväntat bra. Hon skulle också ha lärt sig att sätta sig i linje med husses fot samt att ligga brevid husses fot, detta var dock inte lika lätt. Får väl se om Carina hinner ha någon kurs kommande veckor. Hon har visst blivit känd som värsta ensamhetsproblemlösaren på Internet så nu hinner hon nog inte med oss längre, tur att vi funnit Dan på brukshundsklubben.


På den andra valpkursen (valpkurs 1) var det spår och uppletande dag på brukshundsklubben förra söndagen söndagen. Matte jobbade och missade det hela men så kan det vara. Fliza spårade mycket bra, hämtandet av leksak gick inte lika bra. Hämtade leksaken och vände tillbaka med den men väl framme vid husse stannade hon upp och ville bli jagad... ja vad säger man. Är så frustrerande när hon gör så. Har börjat göra så vid inkallning också, tänker först springa fram men kommer på vägen på att det blir mycket roligare att inte komma hala vägen fram.

På valpkursen denna vecka gick det lite bättre och fliza kunde gå finare i koppel på promenaden med de andra hundarna. Vi fick också prova på uppletande och efter några försök gick det riktigt bra.


Tyvärr genomgår Fliza foderallergi utredning för sin klåda och det godaste vi därför kan erbjuda är några torra tråkiga allerigifoder pluttar. Inget man springer extra fort för precis. Tacka vet jag köttbullar och skinkost. Eftersom att Fliza inte får ha några tuggben nu så åkte vi och köpte en leksak som just skulle passa hundar med stort tuggbehov, var liksom tygflätor innuti en plastrulle. Tog Fliza max en minut att bita av de 3 flätorna samt påbörja uppdelning av plastrullen. Den leksaken, i dess 7 delar, kommer att lämnas tillbaka till till affären. Står det att den skall tåla tugg så skall den i alla fall tåla en minuts tuggande. Flizas första leksak var den som höll längst av alla. Gick inte sönder förrän vi var på GMBKs första valpkurs och fliza bet av huvudet på den. Nu heter den Huvudlöse-Harry.


Stackars Harry, men han är fortfarande väldigt kul att leka med.     






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards