Direktlänk till inlägg 4 juni 2010

Rasister och annat konstigt folk

Av Fliza - 4 juni 2010 13:24

Häromdagen var vi ute på promenad och mötte en blandrashund med en människa i kopplet. Människorna ville att deras hund och vår hund skulle få hälsa. Fliza får bara hälsa på hundar som hon kommer träffa mer, alltså inte hundar vi möter på promenaderna. Detta för att hon inte skall vilja springa fram till alla hundar hon ser. Människorna tog inte detta besked så bra utan fick för sig att detta berodde på att deras hund var av blandras. De sa bland annat att de hoppades att vi inte hade barn för då får väl inte de leka med svarta barn. Sedan fick vi en lång utläggning om att Jan Myrdal var tjock som barn och resten av familjen var smala. Eftersom att han inte passade in så han lämnades bort till sin mormor. Varje gång han var hemma på besök kissade han ner hela lägenheten.


Ångrar så att jag inte frågade människorna om deras barn brukar springa fram och hälsa på varenda människa de möter på hela avenyn. Mycket skall man vara med om, vi som bara ville ha en lugn kvällspromenad.


Igår var det avslutning på GMBKs valpkurs, där var det inget konstigt folk som kallade oss rasister. Var strålande väder, det har faktiskt varit fint väder vid varje kurstillfälle. Eftersom att vi inte var så jättemånga fick vi själva välja vad vi ville hitta på. Blev uppletarruta, inkallning och lite lek på agilityplanen. Uppletandet gick bra. Som vanligt for Fliza ut i rutan, hittade en kant och gick sedan innåt. Hittade föremålet och kom springande med det, stannade några meter från Husse. Vi blev lite oroliga att hon tänkte sticka i väg med det men hon kom fram med det istället. Kändes väldigt kul att det gick bättre denna gång, har övat en hel den på avlämnande delen sedan andra valpkursen då det inte gick lika bra. Eftersom att vi var först ut kändes det extra kul att hon faktiskt gjorde det hon skulle. Inkallningen gick ok, hon kom varje gång men ville inte stanna hos Husse. När vi kört det några gånger blev hon lite trött och mer benägen att stanna kvar. På agility planen blev det massa bus. Först började vi med den platta tunneln, den var lite kuslig men det var inga problem att springa igenom den. Sedan tog vi den valiga tunneln. Där hade de innan lockat med korv så Fliza stannade i tunneln och slickade korvrester, stackars hund som aldrig kan få korv. Men nu väntar en helg mer massa träning, bus, lek och förhoppningsvis även ett dopp eller två.

 
 
Ingen bild

Linnéa Ljungqvist

8 juni 2010 12:20

Hitta på att hon har löss eller noskvalster nästa gång ni möter en annan hund -- så slipper dom ta det personligt =)

 
Ingen bild

Ulrika Ekelund

15 juni 2010 12:59

Eller sig som vår kursledare, "den har rabies!!" ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards