Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

Kossor, massor av kossor.

Av Fliza - 20 juni 2010 22:46

Denna helg har flocken varit delad. Hussa var på festival så Matte och Fliza tog sitt pick och pack och åkte till Dalsland igen. Fliza gillar inte när flocken delar på sig, så första dygnet hade hon inte en lugn stund. Var ju tvungen att följa efter alla nya flockmedlemmar så fort som de rörde sig, när alla inte satt stilla samtidigt rände hon runt trots MYCKET aktivering. När prinsessan och prinsen sagt ja och börjat äta mat och Fliza fortfarande for runt som en galning fick matte nog och gick ut och la ett spår. Efter spåret var det som att luften gick ur fliza. Hon somnade framför tv:n och sov genom resten av kungamiddagen. När vi fått se den höga tårtan kände vi oss mätta på bröllop och gick och lade oss.


Fliza brukar vara ganska bra på att ta sovmornar på helgerna men inte när vissa i flocken gått upp tidigare, så det har blivit tidiga mornar varje dag. När man går upp tidigt så hinner man med mycket på dagen. Blev en promenad till skogen där vi körde en uppletarruta, gick okey men mycket ommöblering av föremål innan hon kom med dem. Så himla skönt att vara på landet där hon kan få springa lös mer eller mindra hela tiden.


Denna helgen fick Fliza träffa kossor för första gången. Kan börja med att säga att hon precis innan hon såg första kossan blivit helt skräckslagen av en brevlåda, vår tjej är inte så tuff just nu. Hur som helst så såg vi först bara en ko. Fliza blev mycket intresserad. Började dra i kopplet, men när vi kom närmre blev det lite kusligt så då smög hon efter Matte istället. Plötsligt säger kossan Mu. Jädrar vad rädd Fliza blev, började skälla och springa runt. Först då får alla andra kossor upp ögonen för den galna hunden och springar fram för att titta på vilddjuret. Kan förstå lilla Flizan som aldrig sett en kossa förr. En hel flock med kossor som glor och frustar ser ganska kusligt ut. Vi lyckades i alla fall ta oss förbi dem. På vägen tillbaka var vi tvungen att passera kossorna igen. Matte tog sig lite vatten över huvudet och tyckte att Fliza skulle klara att vara lös när hon gick förbi kossorna. Gick riktigt bra först när alla kossorna var på andra sidan hagen men när de såg vilddjuret ville ju alla springa fram och titta på nära håll. Denna gång skällde inte Fliza men hon tyckte ändå att de var ganska kusliga, så det fick bli koppel på sista biten. Ville inte ha en hund mosad av kossor.


Självklart hittade Fliza en katt att jaga även denna gång, tyvärr har hon aldrig någon chans. Även om Katten har lite väl många kilon till godo kommer hon aldrig hinna i kapp honom. Det kan dock vara bra för han med lite extra motion.


När vi kom hem till stan intog Fliza sin bästaplats på divanen och där har hon legat hela kvällen. Borta bra med hemma bäst.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards