Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Semester med en schäfervalp

Av Fliza - 10 augusti 2010 22:49

Semestern började med att Husse och Fliza åkte på läger i Kosta. Efter två dagar med spöregn så kunde träningen komma igång. Där kunde de öva på apport, gå fint och inkallning med mera. De han även med två spår och ett uppletande. Spåren gick jättebra men uppletandet gick så där. Får jobba lite mer på apport innan vi kör uppletande igen. Fliza letar upp föremålen men lämnar dem några meter framför fötterna. Tycker väl att vi är lata som bara står där.


Efter 5 dagars läger möttes hela flocken upp i Mattes barndomshem. Där han vi med ett ängsspår, flera svamppromenader och långa promenader. Fliza lärde sig även att plocka hallon från hallonbuskar, något som Mattes mamma tyckte var lagom kul.


Efter några dagar i Dalsland bar det av mot Mora. Där började så klart bilen låta konstigt igen, så konstigt att vi var tvungna att åka till en verkstad. De hade givetvis inte tid att fixa vår bil så tur för oss bitchar att Husse är en fena på att fixa bilar. Han bytte en rem på bilverkstadens parkering och sedan spann bilen som en katt.


Fliza han under semestern även hoppa upp på både mattes och husses respektive mormödrar. Vi anser att hela lårbenshalsar är överskattat och säger som de sa på Kolmården när en vargvalp attackerade en kvinna: ”hon är inte aggresiv, bara kontaktsökande”. Nu åker blomstersputan fram igen för att få slut på hoppandet. Den får nog också följa med ut i bilen för allt bilåkandet på semestern har gjort Fliza ännu mer exalterad när vi saktar in eller blinkar. Lite svårt att hålla för öronen samtidigt som man kör bilen.


Fliza och brorsan Frazze i spårskogarna i Kosta. Tur att det fångats på bild att de någon gång suttit lösa brevid varandra annars hade ingen trott att det skulle vara möjligt.

Husse fixar bilen. Matte var också till hjälp, jag fick spänna den nya remmen medans Husse satte den på plats.


Fliza och Husse vid ett dagbrott i Orsa, så mycket mygg. 

  Frukost vid stugan i Mora. Fliza skötte sig mycket bra, förutom när tyskarna i stugan brevid fick för sig att spela fotboll. Då var det nära att hon stack med trappans räcke. 


 
 
Ingen bild

Linnéa

11 augusti 2010 06:13

Nä.. "Semester med en schäfervalp?" Ni kan bara inte ni kan kalla henne "valp" längre, hon är bara för STOR! =) Komiskt kort på Fliza och brorsan förresten! Trodde jag såg dubbelt först. Är Fliza skönheten till vänster?

 
Ingen bild

Ulrika

11 augusti 2010 10:55

Fliza är skönheten till vänster, som ser ut att ha satt något i halsen på kortet. Hon kommer alltid vara vår lilla valp :) Har ju inte ens löpt ännu.

 
Ingen bild

Pippi

12 augusti 2010 09:50

Såå orättvist! Jag ville åsså vara med mina syskon och leka. Istället plågades jag med den där j-a apporten! Dessutom hade jag lätt kunnat hjälpa Fliza med skriket i bilen :-))

 
Ingen bild

Franz

12 augusti 2010 15:05

Hej alla
Ta en extra titt till höger.
Snygg Erik.

 
Ingen bild

harry

15 augusti 2010 20:50

Jag kan hjälpa till & skrika och hoppa........ helst samtidigt !!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards