Direktlänk till inlägg 27 september 2010

Dregel-fia

Av Fliza - 27 september 2010 11:05

I lördags var det dags för vår andra hundkurs denna terminen. Missade första tillfället men nu var vi i alla fall där. Fliza och henne 2 syskon skötte sig mycket bra så vi behövde inte skämmas för dem inför de andra kursdeltagarna. Roligast händelsen på kursen var när Husse och Fliza skulle leka mellan momenten och Fliza hoppar upp bakom fredrik och sätter tassarna i midjehöjd på hans rygg. Går sedan några steg efter Husse på detta vis. Såg ut som om de var på danskurs istället. Mycket roande för Matte som stod på åskådarplats.


När vi kom hem från kursen började Fliza dregla helt kopiöst. Där hon legat var det en stor blöt fläck. Vi tvåbenta hade tänkt åka iväg och roa oss på egenhand men vi vågade helt enkelt inte lämna dregel-fia ensam hemma utan hon fick följa med. Självklart slutade hon dregla precis när vi kom fram.


Igår var vi ute på vägarna och for. Passade på att göra några avstickare på skogsavverkningsvägar och släpte Fliza lös så hon fick springa av sig lite. Hittade massa trattkantareller och som tur var hade vi ju bajspåse med så det blev till att plocka svamp.


Precis brevid trattisarna ser Husse en svamp som han tror är giftig. Han pekar på den och skall precis göra Matte uppmärksammad på giftsvampen när Fliza kommer farande och tar svampen i munnen. Det utbryter tumult för att Fliza skall spotta ut svampen.


Matte som stod och plockade svamp i godan ro blir väldigt förvånad och tror först att bråket handlar om att Fliza inte ville släppa en pinne när Husse säger loss. Fliza blir ganska raskt transporterad till bilen där hon får sitta medans Husse letar efter svampen. Ingen vet om Fliza svalt den eller ej. Vi hittar ingen utspottad svamp så Husse tar kort på en annan svamp av den sorten och skickar in för artbestämning. Antaglingen var det bara en laxskivning hon ätit upp och då skall det inte vara någon fara. Husse tryckte ändå i henne lite aktivt kål när vi kom hem. Lite överbeskyddande.


I kväll är det dags för den andra hundkursen, hoppas att Flizan sköter sig så vi slipper skämmas.


 

Dregel-fia



En antagligen ogiftig svamp 


 
 
Ingen bild

Harry

30 september 2010 22:34

Ja syrran, vad gör man inte för att slippa bli lämnad ensam hemma.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards