Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Glad påsk!

Av Fliza - 23 april 2011 12:01

Äntligen är det påsk och vilket otroligt vårväder vi fick!

Husse har åkt till fjällen så Fliza och Matte passade på att ta en tur till hennes päron. Där kan man springa lös och behöver inte något trist koppel.


Fliza tyckte att vi måste ta tillfället i akt och första morgonen vaknade hon redan 5:30. Efter att ha lipat i en timme gav Matte upp och gick ut med lipsillen. Efter promenad och frukost kunde dock Fliza tänka sig att sova några timmar till, mer eller mindre under tvång. Som vanligt körde hon fullt ös medvetslös första dygnet, vilket hon alltid gör på nya ställen. Sedan började hon lugna ner sig lite och han till och med visa sin gosiga sida.


När vi skulle gå ut för en sista kvällsrastnig glömde Fliza bort att tomten vi är på är omringad av strömförande staket eftersom att det går hästar där på dagen. Fliza gick och nosade på hästarnas blå vattenbalja, märkte inte alls att hon gick in i bandet. Hon gav i från sig ett hjärtskärande skrik och förvann skrikande runt huset. Jag han tänka att nu hittar jag henne adrig i mörkret. Sprang till dörren och efter några sekunder kommer Fliza dit. Hon ställer sig på trappan och vägrar gå därifrån. Vi gick in men eftersom hon inte han kissa innan stöten fick vi gå ut igen men Fliza var rädd för allt och smög bara runt brevid mig så vi fick hoppa kvällskissen. När vi väl skulle lägga oss sitter Fliza och stirrar på min blå papperskorg. Funderade säkert på om den blå baljan också kunde ge stötar.

Inte lätt att vara hund alltid!


Idag sov i alla fall lilla Flizan till 8 så Matte var nöjd. Sedan bar det av till skogen där vi både såg kopparorm, fästing och massa vit-och blåsippor.


Blå- och rosasippor


Skogshund i motsol


Matte och Fliza bland vitsipporna


Matte hittade en fästing som klättrade i Flizas päls. Fästingen överlevde inte påsken.      



 
 
Elinor

Elinor

23 april 2011 13:04

Glad påsk! Hoppas helgen blir riktigt fin!

http://noplacelikelondon.se

 
Ingen bild

karin, engla & harry

23 april 2011 13:06

GLAD PÅSK önskar vi er också !
Kram

 
Marie

Marie

23 april 2011 18:36

Glad Påsk! Härliga Fliza-bilder :))

http://marigo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards