Direktlänk till inlägg 12 juli 2010

Hudinfektion och allergitest

Av Fliza - 12 juli 2010 21:22

Idag var det dags för Fliza att åka till vetrinären igen. Husse och Fliza fick åka själv för Matte var tvungen att jobba. Fliza har kliat sig en hel del och vi har hittat sårskorpor på henne. Vi har inte velat använda kortison för att lindra smärtan då hon måste vara kortisonfri två veckor innan allergitestet. Nu blev det så att de tog allergitestet redan nu så att hon kan få antibiotika och kortison. Hon har nämligen dragit på sig ännu en hundinfektion. Är verkligen inte kul med den där klådan. Fliza är, som alla som träffat henne märkt, inte en speciellt lugn hund och klådan gör henne inte lugnare i alla fall.


Vetrinären tog nu ett blodprov med vilket man kan se om hon har allergi. Visar det positivt får man sedan försöka hitta vilken allergi eller vilka allergier Fliza har. Fliza skötte sig exemplarist hos vetrinären men sedan är hon ju van också. I valpkursen på GMBK ingick ett besök hos Husdjurshälsan, bara för att få pröva på att vistas i den miljön. Vi var inte med på det, tyckte att Fliza övat på det mer än vad hon behöver. Hos vetrinären mötte vi för övrigt en annan GMBK:are, också med en schäfer fast en äldre modell. Schäferälskaren Mats skämtade om att hela GMBK hittat dit.


Går ju inte att göra så mycket i värmen men ikväll åkte vi i alla fall till en hundrasthage. Där träffade vi på en Akitatik som Fliza träffat när hon var liten. De fick leka av sig lite men inte ens de orkade så mycket i värmen. Nu är vi tillbaka hemma och har öppnat alla fönster vi har. Matte och Husse har tagit varsin svalkande drink i loggian och Fliza har fått slicka på en isbit. Alltid nått sa han som fick se Åmål.


Fliza och Chili tar det lugnt i värmen. OBS! bilden är inte arrangerad, Fliza lade sig självmant. Måste vara värmen. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards