Direktlänk till inlägg 22 juli 2010

Så mycket kattskit så lite tid...

Av Fliza - 22 juli 2010 14:08

I helgen åkte hela flocken hem till mattes föräldrar. Fliza vaknade vid 7 varje dag när mattes pappa gick upp. Ingen sovmorgon där inte.


I söndads var det dags för husse att åka tillbaka till stan för där väntade jobb. Matte som var ledig i veckan stannade kvar med hundgalningen och fortsatte plocka bär. Tillbaka hem kom vi med blåbär, svartakörsbär, hallon, kantareller och jordgubbar.


Vi han med ett spår i värmen. Fliza tog spåret bra men ville inte ta upp pinnarna själv, markerar dem men vill inte själv lyfta dem.


Igår möttes flocken upp hos mattes syster. Där var det galet många barn överallt. Fliza fick först springa lös men sedan kom det plötsligt massa okända barn som svampar ur jorden. De var överallt. Systers tomt hade visst blivit värsta ungdomsgården för grannskapets femåringar. Stackars M som bara är 2 år försökte tappert hänga med de större killarna.Fliza visste inte vad hon skulle göra. Ungar överallt, springandes och skrikandes.


När ungdomsgårdens stängt för kvällen var Fliza trött, somnade under bordet. M fick inte röra Fliza när hon låg under bordet och sov och vi andra åt, men han menade att eftersom att hon rörde sig var hon vaken. Hundstackarn andades bara. M kom plötsligt på att hans fötter mötte husses fötter under bordet. M sitter dubbelvikt med huvudet under bordet för att se vilka fötter som går vart, i handen har han en halv hamburgare. Fliza sover uppenbarligen inte längre för vips så försvinner hamburgaren ur handen. Det hela går så fort att man knappt hinner uppfatta det. Fliza är mycket nöjd, M inte lika så.


Fliza har ätit mycket hon inte ska denna veckan bland annat äppelkart, smultron, kattskit, kattmat och delar av mattes frukost yoghurt. Carina sa till oss att när Fliza snodde Husses frukostmacka fattade hon att det lönar sig att sno mat från bordet så nu är hon inne på den kriminellabanan. Denna gång stod min yoghurt med blåbär i på bordet. Det fattades sked så jag gick från bordet till besticklådan, ca 2 meter bort. Hörde att hunden smaskade, trodde så klart hon åt av sin mat som hon just fått. När jag vänder mig om står hon på min stol och slickar i sig yoghurten. Jädra hund. Hon har ännu inte snott mat hemma hos oss själva, bara när vi är borta på besök. Vet inte vad det säger egentligen, att vi bara har äcklig mat hemma kanske. Efter semestern skall en stor tub wasabi inhandlas.


Nu är vi tillbaka i stan igen. Fliza bara sover, fick väcka henne för att gå ut på promenad. Mattes familjs katt har återvänt efter att temporärt ha flyttat hemmifrån under vårt besök.


Vi fick precis svar på allergitestet vi gjorde förra veckan. Vetrinären kunde inte se något på det. De tror att hon är för ung för att det skall ge utslag. Nu skall det tas ett nytt allergitest om ett halvår när Fliza växt till sig lite, om hon nu har kvar klådan då. Om cirka 10 dagar när nertrappningen av kortisonen är klar kan hon få vanlig mat igen. Hon får tills nästa allergitest gå på en låg dos av kortison eller antihistamin vid klåda. Lite trist att inte få svar på vad klådan beror på men skönt att få ge hunden roligare mat än de där trista torrisarna.


Imorgon drar Fliza och Husse på hundläger med brukshundsklubben medan Matte blir kvar i stan. Hoppas vi får hem en fullärd hund på tisdag som slutat ifrågasätta allt. Hon kan inte ens sitt längre utan tittar bara på en när man säger det. Som att man sagt något hon aldrig någonsin hört. Men hon är också ovanligt gosig vilket liksom väger upp den kaxiga attityden.


Fliza har ju inte löpt ännu och är snart 11 månader. Vi är säkra på att hon kommer pricka in det så bra att det blir löp under lägret eller på semestern. Ser inga tecken på kommande löp just nu så hon håller sig nog tills semestern. Blir kul att tälta med löpande hund. Kommer väl ha hela granskapets hanhundar utanför tältet.


"Va mjuk hon är och så mycket päls hon har" 



  En trött Fliza   

 
 
Ingen bild

Karin

28 juli 2010 18:51

Å du tror att de kommer att hålla sig på utsidan av tältet !!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fliza - 27 oktober 2014 21:03


Är det skönt att slappa inne, gärna i soffan på en kudde där man inte får vara. ...

Av Fliza - 22 september 2014 15:21


...någonstanns i de svenska skogarna. Allt vi såg var en ekorre! ...

Av Fliza - 2 september 2014 11:52


Bild från helgens fynd i dom mörka svampskogarna:-)

Av Fliza - 25 september 2013 12:15

Då har vi klarat av årets sista övning. Vi tränade mycket på ljud och vindmarkeringar. Det var härligt att se att det fungerade som det skulle även om vi stundtals var kanske 10 meter ifrån kulsprutor. På något sätt klarar hundar att skilja ut ljud f...

Av Fliza - 21 september 2013 16:36

Vi insåg att det var dags att lämna vår lägenhet och flytta till större ytor...     Numera finns det en plats där alla kan få vara sig själv. Det är bra om man exempelvis vill lukta på dom fina blommorna:)       Förhoppningsvis kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards