Alla inlägg den 3 mars 2011

Av Fliza - 3 mars 2011 09:31

Kantarellsök


Eftersom att Matte just nu är mellan två jobb, som det brukar heta, försöker vi hitta på roliga saker om dagarna. Är sjukt trött på det gråa vädret, all jädra halka samt alla tuggummin och kattskit som tidigare gömt sig under snön så vi försöker hitta på roliga inomhusaktiviteter också. Några kantareller från frysen har tinats upp och gömts i lägenheten, ett försökt att lära Fliza kantarellsök. Tanken var att vi skulle lärt Fliza kantarellsök redan förra sommaren men det hanns inte med.


Eftersom att hunden äter allt hon får tag på så slinker kantarellerna ner fortare än fort. Detta har lösts genom att kantarellerna läggs i en tesil, den hinner Matte få tag på innan den äts upp (vill ju inte använde kantarellerna som hundmat). Än så länge har vi ju inte kommit så långt, är ju inte tänkt att hon i fortsättningen skall leta fryst svamp inomhus, men nu funkar det ju på precis samma sätt som när man söker andra föremål och det har ju Fliza gjort tusen gånger. Hon var ju med på otaliga svamppromenader i somras och fattade redan då genom vår reaktion att detta med att hitta kantareller var något bra. Hon tuggade ofta i sig en kantarell i ren upphetsning och sedan ställde hon sig mitt i kantarellstället och visste liksom inte vad hon skulle göra. Längtar så tills svampsäsongen då vi kan öva våra färdigheter på riktigt.


Fick besked från allergitestet igår, likt sist gång visade det inte på någon allergi.

Veterinären säger att de finns individer som kan vara allergiska men att testet ändå inte påvisar allergi. Vet inte vad vi skall tro, nästa steg blir nog att prova färskfoder igen fast längre tid än vad vi gjorde sist gång.


Lite bilder från tidigare svamppromenader:


Fliza mitt i kantarellstället. Kul kul, men vad är det som händer egentligen?


 

Titta på den fina svampen


Mattes mamma tog en rolig bild på vår kantarelljakt. Eftersom att man inte ser någon galen schäfer på bilden eller fartsträcken efter henne måste bilden vara tagen före hennes tid.


 

Den tråkiga delen av svampjakt, rensningen. Husse är i svampdelnings fasen.


Nej nu skall det göras matsäck. Vi skall kidnappa Husse över lunchen och ta med han på skogsutflyckt.

Ovido - Quiz & Flashcards