Alla inlägg den 11 mars 2011

Av Fliza - 11 mars 2011 09:32

Igår tog Fliza och Matte spårvagnen in till stan för att därifrån åka tåg till Mattes päron i Dalsland. Spårvagnsresan gick över förväntan. Fliza låg snällt på golvet och kollade in de andra resenärerna. Var inte mindre än 3 hundar i samma vagn varav en mycket ilsk Chihuahua som tur var fick plats inuti sin Mattes jacka.


Väl på tåget visar det sig att på hela tåget till Karlstad fanns 4 platser för djur och samtliga av dessa 4 platser var placerade runt samma lilla bord. Det stog också en skylt om att alla hundar skall vara placerade på golvet vid sätet. Hur i hela världen tänker SJ? Om det hade suttit folk på alla platser hade ju inte ens en enda schäfer fått plats på golvet och definitivt inte fler än en hund. Som tur var så var Fliza enda hunden på hela tåget.


När tåget började rulla somnade Fliza och vaknade inte förrän två män från Somalia som satt på sätena bredvid ville bjuda oss på kycklingvingar och chips. Matte avböjde så trevligt hon kunde men tror ändå de tog lite illa upp, de sa att där de kom ifrån delar man med sig av maten till dom som sitter bredvid. När Fliza sett kycklingvingarna kunde hon inte sova längre utan stirrade på dessa två män i hopp om att få sig en vinge. De var säkra på att Fliza tittade så för att de var svarta och hon nog inte sett så många svarta förut, det har hon i och för sig inte men jag tror faktiskt det var kycklingsvingarna hon var mest intresserad av.  

De frågade massa saker om Fliza, vem som tog hand om henne på dagarna, vad hon kostade att köpa mm. De frågade även: Is she a man?. De fick svaret: She’s a female. What? A female? Why do you want a female? Is she a man and a woman? Insåg då att de trott att ordet ”female” betyde typ kvinnoman. Inte så konstigt eftersom att male ju betyder man. Fick förklara att hon var av kvinnokön, en bitch. Tror inte de visste att bitch betyder tik för de hade väldigt roligt åt att jag kallade min hund för bitch. Sedan frågade de om Matte var fotbollsspelare för de tyckte att det såg så ut, tänk va skenet kan bedra. Matte som inte har något bollsinne alls håller sig så långt bort från alla bollar hon kan, förutom chokladbollar då.


Det kom också fram en man och frågade om Fliza var en schäfer. Är många som frågar det, folk är väl vana med utställningsschäfrar och bruksschäfrarna ser ju lite annorlunda ut. Han berättade att han hade en blandrashund hemma med bland annat jack russell i. När han fick höra att det var Flizas första gång att åka tåg sedan hon var valp tycket han att hon var riktigt duktig. Det tyckte Matte också.

Ovido - Quiz & Flashcards