Alla inlägg den 9 mars 2011

Av Fliza - 9 mars 2011 14:05

Vad händer? Det var ju vår igår och nu kommer det snön igen. Fliza är i alla fall glad, hon var som en ko på vårbete när vi kom ut och hon såg snön. Lite svårt med den där kontakten vi hört så mycket om. Tacka vet jag snöbollar.


Igår, när det fortfarande var vår, tog vi med Husse på lunch på brukshundsklubben. Vi hade tänkt gå en promenad på militärfältet men där låg det gröna gubbar på stigen så vi gick en mindre runda i skogen. Var inte så mycket folk där så Flizan kunde gå lös. Sedan intog vi våra sallader i solen på terassen, känns som om jag drömt detta när jag tittar ut på all snön idag.


På väg till bilen mötte vi Janne. En av Flizas intruktörer på valkursen. Han berömde henne, eller oss, och sa att vi måste jobbat mycket med henne för hon var så mycket lugnare nu. På valpkursen for hon ju runt som ett jehu så tungan var blå. Janne frågade om vi kunde tänka oss att vara figuranter en liten stund så han kunde träna sin hund i lite sök. Plötsligt befann vi oss liggandes i var sin lövhög under en björk (inte samtidigt alltså). Hans hund var jätteduktig. Sedan fick även Flizan komma ut och köra ett litet sök. Matte fick återigen lägga sig vid en björk och Fliza fick vittra henne. Hon var duktig och Matte blev hittad. Sedan fick vi även lite tips om hur vi kan få Fliza att sluta lämna alla föremål en meter framför oss. Tyvärr har GMBK ingen kurs som passar oss denna terminen. Tävlingsförberedande kursen har vi redan gått och nästa kurs är tävlingskurs och så långt har vi inte kommit ännu. Fliza kan alla delarna i lydnadsklass 1 men har inte tålamod och fokus nog att klara tiden och streckorna mellan de olika momenten. I sommar eller höst kanske hon samlat sig lite.


Synd att man inte kan prata med henne och förklarar läget. Hon är en väldigt smart hund, ibland lite för smart. Förra veckan sprang hon runt med ett äpple i munnen när jag kom ut från badrummet. Hon hade hittat min ryggsäck, öppnat blixtlåset, borrat ner huvudet. Tagit ut de tråkiga sakerna som en pyjamas och en bok, sedan sprang hon runt och hade väldigt kul med äpplet som legat längst ner i väskan. När vi åt kvällsmat igår såg vi att Fliza satt i buren, hon får all sin mat där så hon satt och väntade på sin tur. Hungrig och smart!


Här kommer lite bilder från helgens spår:

Fliza hittar första pinnen


Det är jobbigt att spåra, Husse verkar dock tröttare än Fliza.


Ser Husse ett skogsrå eller är han bara rädd att fotografen (Matte) ska kapa hans huvud på ännu en bild?


Det var ju E som kom bakom granen, nu behöver Husse inte vara rädd längre, och huvudet blev inte alls kapat på denna bild, titta vad glad han blev.

Ovido - Quiz & Flashcards